2 rum & kokvrå vid Södragatan 24 B 11 i Mariehamn

Central tvåa om 45 m², i andra våningen på Södragatan 24 B 11. Lägenheten erbjuder en bra planlösning och stor potential med möjlighet att påverka materialval och utförande i samband med en renovering.

LÄGENHETEN

Välkommen på visning av denna funktionella tvåa om ca 45 m² på en lugn gata ca 750 meter från centrala Mariehamn. Ett utmärkt boende som erbjuder möjlighet att påverka materialval och utförande. Lägenheten inrymmer hall, vardagsrum, kokvrå, sovrum samt en klädkammare.

Lägenheten har en bra planlösning och genomgående ljus plastmatta på golv och vittapetserade väggar.

Trapphuset och lägenhetsdörrar, inklusive lås, är nyligen förnyade vilket ger dig ett bra första intryck. I hallen finns plats för avhängning och intill finns en praktisk klädkammare.

Köket är kompakt och inrett med vita skåpsluckor. De vitvaror som finns är; kyl/frys (Matsui), spis (Gram) och fläkt (UPO).

Vardagsrummet har fint ljusinsläpp från stora fönster i väster och erbjuder flera möbleringsmöjligheter. Sovrummet har plats för dubbelsäng.

I mitten av lägenheten finns badrummet med blåmålade väggar, delvis kakel runt handfat och badkar samt grå plastmatta på golv (inlagd 2013). Badrummet är inrett med badkar, wc, handfat och spegelskåp.
 

OMRÅDE

Lägenheten ligger på en lugn gata, med närhet till både Västra hamnen och centrum. Butiker, caféer, restauranger och förnödenheter (såsom livsmedelsbutiker, bank, post, apotek m.m.) finns på gångavstånd.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Södragatan 24 i Mariehamn bostadsbolag bestående av ett lägenhetshus i två våningar som inrymmer totalt 12 lägenheter fördelat på två trapphus. Huset är uppfört 1969 i stenkonstruktion i två våningar med källare. Huset värms upp via fjärrvärme till väggfasta radiatorer och är anslutet till MCA och Mariehamns telefon.

Bolaget har löpande genomfört reparationer och underhållsarbeten. Under de senaste åren har bolaget bl.a. renoverat fasaden och förnyat taket. Fönster trapphus och lägenhetsdörrar samt de gemensamma balkongerna är förnyade.  Bolaget har även inom de 20 senaste åren bytt värmesystem, dränerat grunden och förnyat avloppsstammar i källaren.

Framöver har bolaget inte några planerade underhållsarbeten. Inom 10 år kommer bolaget göra ett stambyte av befintliga gjutjärnstammar. Rören är filmade 2015 av HP Kyla & värme som och vid den tidpunkten såg rören bra ut från insidan. (Protokollet finns som bilaga, längst back).

I trapphusen finns en gemensam balkong. Samtliga boende har tillgång till gemensam gård med asfalterad parkering. Här finns även en garagebyggnad inrymmande fyra bilplatser. Samtliga är uthyrda för tillfället. I källaren finns lägenhetsförråd,  tvättstuga (1 €/maskin) och bastu (2 €/gång).

I bolaget finns en hembudsklausul, vilket innebär att bostadsbolaget eller en nuvarande aktieägare i bolaget har ”förköpsrätt” till aktierna. Hembudstiden är 14 dagar för bostadsbolaget och 30 dagar för aktieägarna, efter att de fått meddelande om överlåtelsen.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 r+kv
Storlek: Ca 45 m²
Byggnadsår: 1969
Värmesystem: Fjärrvärme till väggfasta radiatorer
Vederlag: 180 €/månad + 99 €/månad (finansiering av kapitallåneandel)
Våning: 2 av 2
Lägenhetsnummer: B 11
Bostadsbolag: Bostads Ab Södragatan 24
Fastighetsskötsel: HP City Fastighetsservice
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Hembud: Ja, bostadsaktiebolaget och nuvarande aktieägare i bolaget har ”förköpsrätt” till aktierna. Hembudstiden är 14 dagar för bostadsbolaget och 30 dagar för aktieägarna, efter att aktieägarna fått meddelande om överlåtelsen.
Adress: Södragatan 24 B 11, AX-22 100 Mariehamn
Avstånd till centrum: ca 700 meter
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Efter den 1 oktober
Utgångspris: 102 000 € (Skuldfritt pris 120 760 €)

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!