2 rum & kokvrå vid Segelmakargatan på Lotsberget i Mariehamn

Objektet har stängt

Praktisk, kompakttvåa om 40 m² i andra våningen i fina BAB Miramare från 2015. Stor inglasad balkong i österläge mot grönområde.

Bostadsaktiebolaget MiraMare 1 färdigställdes i oktober 2015 och omfattar två hus i vardera sex våningar på ägotomt vid Segelmakargatan 12 på Lotsberget i Mariehamn, vilken de besitter tillsammans med Bostads Ab MiraMare 2 som utgör ett likadant våningshus som färdigställdes sommaren 2016.

Lägenheten är belägen i andra våningen och är ca 40 m² inrymmande entréhall med avhängning, allrum med kökspentry, badrum samt sovrum. Utöver bostadsytan finns stor inglasad balkong i österläge från sovrummet med utsikt mot grönområde.

Lägenheten har en öppen, kompakt planlösning där fokus har lagts på att erhålla en komplett och modern lägenhet med eget sovrum trots en mindre storlek.

Kokvrån är inredd med ett kvalitetskök från Zacus med Siemens vitvaror utgörande kyl/frys, keramikhäll, diskmaskin samt varmluftsugn och mikro i ergonomisk höjd.

Badrummet är rymligt och helkaklat och försett med vägghängd toalett, dolda rördragningar, duschhörna med svängbara dörrar, handfat i inredning, spegelskåp. Badrummet är dessutom utrustat med tvättmaskin och torktumlare, vilka båda medföljer försäljningen.

Golven är utförda som ett ljust 3-stavs ekparkett med golvlister i ek och målade väggar.

Sovrummet är utrustat med grunda skjutdörrsgarderober med spegelglas.

I hallen finns garderober och avhängningsmöjligheter och här är även porttelefon och elskåp med modem (fiber) placerade.

Uppvärmning sker från fjärrvärme till radiatorer med undantag för badrummet som har elektisk golvvärme.

Hiss finns, vilken går ner till källarplanet där lägenheten förfogar över ett praktiskt förråd. I entréplan finns förutom en välkomnande aula också cykelrum och postboxar.

I husets entréplan finns tvättstuga och bastuavdelning till de boendes förfogande.

Utöver den synligt höga standarden är husen uppförda i välisolerad betongstomme och med fönster med isolerglas i högt u-värde 1,1 för att erhålla ett lugnt och trivsamt boende.
 

Lägenheten säljs med befintlig hyresgäst. Hyresintäkten är 570 € och hyresgästen står själv för kostnaden för el och vatten. Uppsägningstiden är tre månader för hyresvärden och en månad för hyresgästen.
 

Driftsvederlaget är 124 €/månad och inrymmer kostnader för uppvärmning, fastighetsskötsel, bostadsbolagets förvaltning, sopavgifter samt finansiering av lägenhetens andel av bolagslånet, vilket hänför sig till bolagens friköp av tomten.

Det som tillkommer för köpare utöver driftsvederlaget är kostnader för el och vatten, där individuell mätning sker i varje lägenhet, vilket innebär att man som köpare själv kan påverka sina egna boendekostnader i längre utsträckning.

Köpare väljer och erlägger kostnaden för sitt önskade tv-abonnemang, anslutningsmöjligheter till såväl kabel-tv samt IPTV via fiber finns anslutet till lägenheten.

Fastighetsskötsel och förvaltning sköts av professionella bolag.

Möjlighet finns att separat köpa egen plats i bolagets varmgarage.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kokvrå
Storlek: ca 40 m²
Byggnadsår: 2015
Vederlag: 124 €/månad inkl. finansiering av bolagslåneandel. (el- och vattenavgift enligt förbrukning)
Våning: 2 av 6
Uteplats: Ja, inglasad i österläge
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: B 5
Bolagslån: ca 3 700 € (friköp av legotomt)
Bostadsbolag: Bostads Ab MiraMare 1 i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Servicefirma
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Segelmakargatan 12 B 5
Tillträde: 15 augusti eller enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Utgångspris: 155 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!