2 rum & kokvrå vid Segelmakargatan 8 i Mariehamn

Nybyggd tvåa, 40 m² med stor inglasad balkong om ca 16,5 m² med havsutsikt, i nyligen färdigställda och mycket populära BAB Navigare.

Vid Segelmakargatan 8 i nya Horelliområdet i Mariehamn har, med Ålands Bygg Ab som initiativtagare och byggentreprenör, byggnationen slutförts av ett nytt bostadsprojekt i ett mycket vackert västerläge med utsikt över Ålands hav och inloppet till Mariehamns Västerhamn. 

Arkitekt för projektet är MIRA Arkitektstudio Ab/Micko Koskinen-Pahlman.
Bostadsbolaget omfattas av 40 bostadslägenheter fördelade i två huskroppar om sex våningar vardera, vilka uppförts på källarvåning med bekvämt anslutande, underjordiskt garage.
Tomten har en vacker havsutsikt över s.k. Horelliparken med det nya daghemmet och angränsande villakvarter. Inom bekvämt gångavstånd finns matbutik, skolor och idrottsplats.  Busshållplats finns i den absoluta närheten och till fots erbjuds flera promenadstråk av vilka kan nämnas den fina strandpromenaden mellan fiskehamnen Korrvik och Västerhamn.

Lägenheten är belägen i den tredje våningen och är 40 m² inrymmande entréhall med avhängning, allrum med kökspentry, badrum samt sovrum. Utöver bostadsytan finns från sovrummet stor inglasad balkong om hela 16,5 m² i öster-/söderläge med vacker utsikt med såväl sjöutsikt mot inloppet till Mariehamn samt ostörd utsikt i öster mot grönområde. God rymd med ca 2,70 meter takhöjd i lägenheten.
Kökspentryt är inrett med köksinredning från Mellano som utrustats med Siemens vitvaror i rostfritt utförande utgörande kyl/frys, induktionshäll, diskmaskin, fläktkåpa samt varmluftsugn och mikrovågsugn i ergonomisk höjd.
Badrummet är helkaklat i modernt utförande och försett med vägghängd toalett, duschplats med svängbara dörrar i halvfrostat glas, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, handfat, spegel och elektrisk handdukstork. 
Golven i övriga rum är lagda med tvåstavig ekparkett, ägaren har dessutom tillvalsutrustat lägenhetens innerdörrar till släta ek-faner dörrar. 
Innerväggarna är tapetserade, där lätta väggar även är utförda med osb-skiva (bakom gipsskiva) för enkel upphängning av tavlor, tv och dylika.
I sovrum och entréhall finns garderobsförvaring bakom skjutdörrar, delvis med spegel. I sovrummet finns grund och normaldjup garderobsinredning. 

Utöver den synligt höga standarden är husen uppförda i välisolerad betongstomme och med fönster med isolerglas i högt u-värde för ett lugnt och trivsamt boende. Uppvärmning sker från fjärrvärme till radiatorer med undantag för badrummet som har elektisk golvvärme.

Hissen ansluter till samtliga våningsplan. I entré-/sluttningsplanet förfogar lägenheten över ett praktiskt förråd. 

I husets första bostadsvåning inryms praktisk gästlägenhet som kan hyras för besökare och i B-huset finns bolagets bastuavdelning. Cykelförråd under tak finns utanför respektive byggnad och på garagetaket färdigställs under sommaren grönyta med grilltak och lekplats.

Driftsvederlaget är kalkylerat till 128 €/månad och inrymmer kostnader för uppvärmning, fastighetsskötsel, bostadsbolagets förvaltning och sopavgifter.
Det som tillkommer för köpare utöver driftsvederlaget är kostnader för el och vatten, där individuell mätning sker i varje lägenhet, vilket innebär att man som köpare själv kan påverka sina egna boendekostnader i längre utsträckning. 
Köpare väljer och erlägger kostnaden för sitt önskade tv-abonnemang, anslutningsmöjligheter till såväl kabel-tv samt IPTV via fiber finns anslutet till lägenheten. 

Fastighetsskötsel och förvaltning är planerat att handhas av professionella bolag.

Möjlighet finns att separat köpa egen plats i bolagets varmgarage för 16 000 €.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kokvrå
Byggnadsår: 2019
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 128 €/månad
Våning: 3
Uteplats: Ja, stor inglasad balkong i öster-/söderläge
Hiss: Ja
Bilplats: Möjlighet att köpa separat garage eller carportsplats.
Bastu: Gemensam
Lägenhetsnummer: A11
Bolagslån: Skuldfritt bolag
Bostadsbolag: Bostads Ab Navigare i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Servicefirma
Disponent: Firma
Hembud: Nej
Adress: Segelmakargatan 8A11, 22100 MARIEHAMN
Tillträde: Omgående efter köpslut.
Visning: Enligt överenskommelse.
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för aktiernas registrering (250 €) samt för överlåtelseskatt om 2 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt.
Utgångspris: 175 000 € (skuldfritt bolag)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!