2 rum & kokvrå vid Segelmakargatan 12 B 13 i Mariehamn

Nybyggd och välplanerad minitvåa om ca 40 m² på fjärde våningen med stor inglasad balkong.

Bostadsaktiebolaget MiraMare 1 är nybyggnadsprojekt som färdigställts i oktober 2015 omfattande två hus i vardera sex våningar vid Segelmakargatan 12 på Lotsberget i Mariehamn.

Lägenheten finns på fjärde våningen och är ca 40 m² inrymmande entréhall med avhängning, vardagsrum med öppen planlösning till köket, badrum samt sovrum. Utöver bostadsytan finns en 13 m² stor inglasad balkong i österläge, med utsikt mot grönområde.

Lägenheten har en öppen, kompakt planlösning där fokus har lagts på att erhålla en liten lägenhet med eget sovrum. Den inglasade balkongen om kompletterar lägenheten väl och bidrar till en större totalyta.

Kokvrån är ett kvalitetskök från Marbodal fullt utrustat med Siemens vitvaror.
Badrummet är rymligt och praktiskt med vägghängd toalett, dolda rördragningar samt dess-utom utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

Golven är utförda som ett ljust 3-stavsparkett med golvlister i ek och väggarna är målade/tapetserade.

Sovrummet är utrustat med grunda skjutdörrsgarderober för en lättare möblering.

Utanför ytterdörren finns naturligtvis hiss som också går ner till källarplanet där lägenheten förfogar över ett rymligt förråd. I entréplan finns förutom en välkomnande aula även gemensam tvättstuga och bastuavdelning.

Utöver den synligt höga standarden är husen uppförda i välisolerad betongstomme och med fönster med isolerglas i högt u-värde 1,1 för att erhålla ett lugnt och trivsamt boende.
 

Bolagsvederlaget är 124 €/månad och inrymmer kostnader för uppvärmning, fastighetsskötsel, bostadsbolagets förvaltning och sopavgifter.

Det som tillkommer för köpare utöver bolagsvederlaget är kostnader för el och vatten, där individuell mätning sker i varje lägenhet, vilket innebär att man som köpare själv kan påverka sina egna boendekostnader i längre utsträckning. Köpare väljer och erlägger kostnaden för sitt önskade tv-abonnemang, anslutningsmöjligheter till såväl kabel-tv samt IPTV finns anslutet till lägenheten.

Fastighetsskötsel och förvaltning sköts av professionella bolag.

På gården erbjuds fortfarande biltak och garageplatser till försäljning. De kan enbart ägas tillsammans med aktie som berättigar till besittning och användande av bostadslägenhet i BAB MiraMare bolagen.

Priset för garageplats i bolagets varmgarage är 14 000 € (normalpris: 18 000 €) och vederlaget 10 €/månad.
 

Lägenheten säljs med befintlig hyresgäst. Hyresintäkten är 560 € och hyresgästen står själv för kostnaden för el och vatten. Uppsägningstiden är tre månader för hyresvärden och en månad för hyresgästen.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 r+kv
Storlek: Ca 40 m²
Byggnadsår: 2015
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 124 €/månad
Våning: 4 av 6
Uteplats: 13 m² stor balkong mot öster
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: B 13
Bolagslån: ca 3 730 €
Bostadsbolag: Bostads Ab MiraMare 1 i Mariehamn
Fastighetsskötsel: HP City Fastighetsservice
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Segelmakargatan 12 B 13, AX-22100 Mariehamn
Tillträde: Lägenheten säljs med befintlig hyresgäst. Hyresintäkt: 560 €. Uppsägningstiden är tre månader för hyresvärden och en månad för hyresgästen.
Visning: Enligt överenskommelse.
Utgångspris: 160 000 € (Skuldfritt pris: 163 730 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!