2 Rum & kök vid Väktargränd 7, Mariehamn

Helrenoverad tvåa i markplan om 49 m2 i ljusa, moderna materialval. Ostörd kvartersgata centralt i Mariehamn.

LÄGENHETEN

Lägenheten om ca 49 m2 är i sin helhet nyrenoverad 2019 med ljusa, trevliga ytor och inrymmer hall, vardagsrum, kök, wc och sovrum i en smart planlösning.

Golvytorna är i bostadsutrymmena för-sedda med ekparkett och väggarna är klädda i vitmålad vävtapet. Hallen har klinkergolv med golvvärme från elslingor och rymlig klädförvaring bakom spegel-dörrar.

Badrummet är helkaklat och inrymmer tvättmaskin, varmvattenberedare, wc, lavoar samt duschkabin med massagestrålar och regnfallsdusch. Här finns givetvis golvvärme.

Köket är ett IKEA-kök i neutrala färger och är försett med vitvaror i form av kyl/frys, diskmaskin, spis med utdragbar fläkt och inbyggd mikro. I köket finns även plats för matbord.

Sovrummet har förvaring i form av hel garderobsvägg.

Lägenheten är i genomgående gott skick och utöver de ytskiktsrelaterade renoveringar som genomförts kan även nämnas att elen, elementen samt vattenrören inne i lägenheten har förnyats. Elementen kan styras via mobilen med olika inställningar för dag- och nattemperatur.

 

ÖVRIGA UTRYMMEN

För gemensamt nyttjande finns i separat gårds-byggnad ett till lägenheten tillhörande förråd samt gemensam bastu/duschavdelning samt gemensam tvättstuga.

Gården är planerat med en enda stor öppen gräsyta som är väl insynsskyddad.

I mån av parkering finns det till lägenheten en markerad parkeringsruta med motorvärmare. I övrigt finns till bolaget hörande 2 gästparkeringar. För tillgång till motorvärmare erläggs en depositionsavgift om 20 euro vilken återfås då nyckeln återlämnas.

 

BOLAGET

Lägenhetshuset är uppfört 1989 och är väl underhållet under senare tid då bland annat taket har renoverats och tilläggsisolerats samt att grunden har tilläggsisolerats och försetts med förnyad dränering.

Bolagsvederlaget uppgår till totalt 147 €/månad och inrymmer samtliga driftskostnader förutom den egna elförbrukningen. Utöver bostadsve-derlaget tillkommer ett kapitalvederlag om 42,74 €/månad.

Skulle en köpare dock välja att betala bort låneandelen erläggs enbart 147 €/månad.

Bostadsbolaget har låtit ansluta fiber till lägenheterna.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: ca 49 m²
Byggnadsår: 1989
Värmesystem: Elvärme
Vederlag: 147 €/månad + kapitalvederlag 42,74 €/månad
Våning: Markplan
Bilplats: Parkeringsruta med motorvärmare
Lägenhetsnummer: 5
Bolagslån: Ca 4900 € (per 25 juni 2019)
Bostadsbolag: Bostads Ab Kvarnen
Fastighetsskötsel: Fastighetsserviceföretag
Disponent: Ruth Skaglund
Adress: Väktargränd 7
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad.
Utgångspris: 135 000 € (skuldfritt pris ca 139 900 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!