2 rum & kök vid Torggatan 23 i Mariehamn

Charmig, renoverad centrumtvåa om ca 65 m² med eget garage i stadsgård från 1939. Välunderhållet bostadsbolag utan nära renoveringsbehov.

LÄGENHETEN

Lägenheten är ca 65 m² stor och belägen i det första bostadsvåningsplanet inrymmer entréhall, kök, badrum, vardagsrum och sovrum. 

Ca 2009-2010 har ägarna låtit utföra en omfattande renovering/modernisering av lägenheten, bland annat nytt kök och badrum. Vid renoveringen har de gamla furugolven slipats och lackats i alla bostadsrum utöver köket, där nytt laminatgolv lagts. 
Samtliga väggar har även tapetserats om och nya garderober har placerats i sovrum och hall.

Köket är ett Marbodalkök, fullt utrustat med vitvaror i rostfritt utförande från Siemens utgörande; kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, fläkt och diskmaskin.

Badrummet är helkaklat med inredning från Hafa. Badrummet är försett med wc, svängbara duschväggar i glas, toppmatad tvättmaskin samt vattenburen golvvärme.

Lägenheten har en god takhöjd om drygt  2,60 meter (ej badrummet) samt generöst med ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck; öster, söder och väster. 

I försäljningen ingår dessutom eget garage på separat aktieserie, garaget är ca 15 m² och beläget i källarplanet under lägenheten med access från gården. Eluttag finns i garaget vilka är anslutna till lägenhetens elmätare.

I källarplanet inryms lägenhetens tillhörande förrådsutrymme som är ca 18 m² stort. Förrådsutrymmet utgör tidigare vattentank och har betongväggar, -tak och –golv. Källarutrymmenas fördelning är nydisponerad och dörr saknas i nuläget till förrådet. Även förrådet har eluttag som går på lägenhetens elmätare.

På bolagets tomtområden finns trevliga grönytor för utevistelse.

 

BOSTADSBOLAGET

Bostadsbolaget har även låtit utföra omfattande renoveringar vilka framgår närmare i prospektet bilagd förteckning, men av vilka bl.a. kan nämnas fönsterbyte, byte av yttertak, fasadrenovering, dränering, byte av avloppsstammar mm. 
Bostadsbolaget har i dagsläget inte några beslutade renoveringsåtgärder för de kommande fem åren.

Lägenhetens (och garagets) drifts– och finansieringsvederlag uppgår till totalt 452,20 euro/månad. Varav driftsvederlaget utgör 227,50 euro/månad, garaget 18,07 euro/månad och finansiering av bolagslånet 206,63 euro/månad.
Lägenhetens andel av bolagslån uppgår till ca 21 311,06 euro per den 30 september 2017 och hänför sig till bl.a. till utförd tak– och fasadrenovering. 
Andelen av bolagslånet är bortbetalningsbar och väljer köpare att betala bort sin andel av bolagslånet erläggs sedan endast 245,57 euro/månad i vederlag, garaget inkluderat.

Bolagsordning och bokslut erhålls på begäran av mäklaren.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: ca 65 m²
Byggnadsår: 1939
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 227,50 €/månad (drift) + 206,63 €/månad (finansiering av bolagslån) + 18,07 €/månad (garage)
Våning: 1
Bilplats: Ja, eget garage på separat aktieserie.
Lägenhetsnummer: 1
Bolagslån: Ca 21 311,06 €
Bostadsbolag: Bostads Ab Torggatan 23 i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Aktieägarna
Disponent: Pia Mattsson (Styrelseordförande)
Hembud: Nej
Adress: Torggatan 23 Läg.1, 22100 MARIEHAMN
Tillträde: 1 vecka från köpslut.
Visning: Enligt överenskommelse.
Kostnader: Köpare svarar för utgående överlåtelseskatt som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpslut. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 185 000 € (skuldfritt pris 206 311 €)

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!