2 rum & kök vid Skarpansvägen 21 i Mariehamn

Välskött lägenhet med centralt läge på tredje och högsta våningen med havsutsikt mot öster och balkong i västerläge.

 

BOSTADEN

Lägenheten har ett fint och centralt läge just utanför stadens innercentrum och är belägen på husets tredje och högsta våning i ett välskött bostadsbolag. Ytor och inredning är smakfullt förnyade på senare tid samtidigt som lägenhetens fina 50-talskaraktär lever kvar i form av bland annat pardörrar till både vardagsrum och sovrum.

Entré och kök har klinkerlagt golv medan vardagsrum och sovrum har klickgolv.  Väggarna är genomgående tapetserade i ljusa färger.

I entrén har man en rymlig garderob med spegelskjutdörrar och ett fristående spegelskåp. Badrummet ligger i direkt anslutning till entrén och är helkaklat och utrustat med golvvärme, handdukstork, handfat med underskåp, spegelskåp, toalett och duschhörna.

Köket har plats för matbord och är utrustat med infälld kyl/frys och diskmaskin, spis, ugn, köksfläkt samt vägghängt vitrinskåp.

Vardagsrummet har fönster och balkong mot väster medan kök och sovrum har havsutsikt mot öster över Slemmern. I sovrummet har man också garderober och skåp med infälld belysning.

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd. Till gemensamma utrymmen hör tvätt– och torkstuga, bastu samt hobbyrum.

Parkering med motorvärmare ingår mot en månadsavgift om 3,50 €/mån.

 

BOSTADSBOLAGET

Bostadsbolaget är ett skuldfritt bolag och består av 18 lägenheter fördelat på tre våningar och två trapphus. Bolaget äger tomten på vilket huset är uppfört. Inom de kommande åren har man i sin femårsplan upptagit planer på att anlägga dagvatten– samt dräneringsrör, renovera samtliga balkonger och gårdsplanering.

 

OMRÅDET

Lägenheten har ett bra läge med stort serviceutbud på nära håll, så som matbutiker, apotek, restauranger, post och bank men också skola och dagis. Bakom huset löper en av stadens promenadstråk i trevlig miljö.

 

ÖVRIGT

Disponentintyg, bolagsordning, verksamhetsberättelse och tillhörande bilagor tillhandahålls av mäklaren vid visning eller mot begäran.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: Ca 56,2 m²
Byggnadsår: 1956
Värmesystem: Fjärrvärme till väggfasta radiatorer
Vederlag: 252,90 €/månad (4,50 €/m2/månad)
Våning: 3 av 3
Lägenhetsnummer: A7
Bolagslån: Skuldfritt bolag
Bostadsbolag: Bostads Ab Nyängsgården
Fastighetsskötsel: Fastighetsserviceföretag
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Skarpansvägen 21 A7, AX-22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 165 000 € (skuldfritt pris)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!