2 rum & kök vid Segelmakargatan 12 i Mariehamn

Tvåa om ca 57 m² på fjärde våningen i det omtyckta Bostads Ab Miramare. Lägenheten har fina materialval och en stor inglasad balkong mot nordost.

LÄGENHETEN

Välkommen till denna fina tvåa om ca 57 m²  på fjärde våningen med en ca 13 m²  stor inglasad balkong mot nordost med sjöglimt.

Bostaden har en bra planlösning och inrymmer entré, vardagsrum, kök, sovrum och badrum.

Lägenheten har stora fönsterytor, fullt utrustat modernt kvalitetskök och Siemens vitvaror. Badrummet är praktiskt med vägghängd toalett, dolda rördragningar och är dessutom utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

Sovrummet har fönster mot öster och sex garderober för bra förvaring.

Golven är utförda med ljus 3-stavsparkett och golvlister i ek. Väggarna är målade i vitt.

Huset är utrustat med hiss och på källarvåningen finns ett rymligt förråd som tillhör lägenheten. Vid den välkomnande entrén finns cykelrum och postfack. I grannhuset finns en gemensam tvättstuga och bastuavdelning. På gården finns en gemensam uteplats med gungor, sandlåda och sittplatser.

Utöver den synligt höga standarden är husen uppförda i välisolerad betongstomme och med fönster med isolerglas i högt u-värde för att erhålla ett lugnt och trivsamt boende.
 

OMRÅDET

I området finns flera trevliga promenadstråk och strandpromenader. Här bor du ca 2 km från centrala Mariehamn med butiker och restauranger. Inom ca 650 meter finns matbutik med generösa öppethållningstider. I närheten finns också Ytternäs låg- och mellanstadieskola samt daghem och sporthall.

Busshållplats finns ca 50 meter från bostaden.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostadsaktiebolaget Miramare 2 är nybyggnadsprojekt som färdigställdes i juni 2016, omfattande ett hus inrymmande 18 lägenheter fördelat på sex våningar vid Segelmakargatan 12 på Lotsberget i Mariehamn.

Bolagsvederlaget är 176,70 €/månad och inrymmer kostnader för uppvärmning, fastighetsskötsel, bostadsbolagets förvaltning och sopavgifter.

Det som tillkommer för köpare utöver bolagsvederlaget är kostnader för el och vatten. Individuell mätning sker i varje lägenhet, vilket innebär att man som köpare själv kan påverka sina egna boendekostnader i längre utsträckning. Köpare väljer och erlägger kostnaden för sitt önskade tv-abonnemang. Anslutningsmöjligheter till såväl kabel-tv samt IPTV finns anslutet till lägenheten.

Fastighetsskötsel och förvaltning sköts av professionella bolag.

I bolaget erbjuds även garageplatser till försäljning. De kan enbart ägas tillsammans med aktie som berättigar till besittning och användande av bostadslägenhet i BAB Miramare bolagen. Priset för garageplats är just nu 14 000 € (normalpris 18 000 €) och vederlaget är 10 €/månad.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: Ca 57 m²
Byggnadsår: 2016
Värmesystem: Fjärrvärme till väggfasta radiatorer och el-golvvärme i badrummet
Vederlag: 176,70 €/mån (3,10 €/m²/månad) + el- och vattenavgift enligt förbrukning
Våning: 4 av 6
Uteplats: Inglasad balkong mot nordost
Hiss: Ja
Lägenhetsnummer: A 13
Bolagslån: ca 4 100 € (skötsellån, avbetalning ingår som en del av vederlaget)
Bostadsbolag: Bostads Ab MiraMare 2 i Mariehamn
Fastighetsskötsel: HP City Fastighetsservice
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Segelmakargatan 12 A 9, AX-22100 Mariehamn
Avstånd till centrum: ca 2 km
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 240 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!