2 rum & kök vid Öhbergsvägen 8 i Mariehamn

Rymlig tvåa om 63 m² bekvämt belägen på första våningen i detta trevliga lägenhetshus med hiss. Här bor du ett stenkast från centrum och lägenheten har balkong mot väster och en egen parkeringsplats på gården.

LÄGENHETEN

Välkommen till denna rymliga tvåa om ca 63 m² på första våningen med en balkong mot väster. Här bor du ett stenkast från centrum och i huset finns hiss.

Lägenheten har en bra rumsfördelning fördelat mellan kök, vardagsrum, sovrum, hall och ett helkaklat badrum. Bostaden har genomgående plastmatta på golv och ljust målade väggar.

Köket har goda arbetsytor och ljusa köksluckor. Här finns gott om plats för matbord. De vitvaror som finns är kyl/frys (Cylinda), spis (Electrolux) och fläkt (Siemens). Högskåpet längst mot ytterväggen fungerar som en sval och har ventil ut. I köket finns även ett praktiskt skafferi. 

Vardagsrummet är rymligt och har fönster mot söder och väster. 

Badrummet är renoverat 2011 och har svart klinkergolv med golvvärme och vitkaklade väggar i terrakottaton. Här finns dusch, wc, handfat, spegel och uttag för tvättmaskin.

Sovrummet har fönster mot väster och utgång till balkong. I rummet finns två platsbyggda garderober samt en mindre klädkammare.

Den välkomnande hallen har plats för avhängning.
 

ÖVRIGA UTRYMMEN

Lägenheten har en egen parkeringsplats på gården, ett vindsförråd och ett mindre förråd vid entrén. I huset finns gemensam bastu och tvättstuga i bottenvåningen.
 

OMRÅDET

Här bor du ca 500 meter från centrum och inom gångavstånd finns butiker, restauranger, caféer, apotek och gym. I närheten finns Tullarns äng och Lilla holmen med vackra promenadstråk. Till Västra hamnen är det ca
1 km.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Öhbergsvägen 8 består av ett lägenhetshus i tre våningar som inrymmer totalt 12 lägenheter. Huset är uppfört 1957 i sten-konstruktion med platta på mark och sadeltak i falsad plåt.. Huset värms upp via fjärrvärme som installerades 2013. I huset finns självdrags-ventilation. Huset är anslutet till MCA och VDSL via Mariehamns Telefon.

Bolaget har löpande genomfört reparationer och underhållsarbeten:

2011 byttes avloppsrör (norr och söder) och i samband med detta renoverades även samtliga badrum förutom de i lägenhet 11 och 12.

2013 byttes vattenintaget och avloppsröret från huset. Samma år installerades även fjärrvärme.

2014 har en del asbest sanerats runt värmerör i pannrum, källarförråd och cykelrum. Samma år togs även de sista delarna av galvaniserade vattenledningar bort som fanns kvar.

2015 har termostater och ventiler förnyats på samtliga 60 element i huset.

2017 byttes det falsade plåttaket och isoleringen i mellantaket. Även pannrummet renoverades samma år. 

Under de fem kommande åren har bolaget planerat att renovera fasaden. 

Disponentintyg, bolagsordning och bokslut tillhandahålls på begäran av mäklaren.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: Ca 63 m²
Byggnadsår: 1957
Byggnadsmaterial: Stenkonstruktion
Grund: Gjuten platta på mark
Fasad-/takmaterial: Puts
Värmesystem: Fjärrvärme
Energibesiktigat: Energiklass F
Vederlag: 298,72 €/månad (4,74 €/m²/månad) + finansieringsvederlag 81,28 €/månad + MISE-avgift om 110 €/år
Våning: 1 av 3
Uteplats: Balkong mot väster
Hiss: Ja
Bilplats: Egen plats på gården
Lägenhetsnummer: 1
Bolagslån: ca 24 282,15 €
Bostadsbolag: Bostads Ab Öhbergsvägen 8
Fastighetsskötsel: HP City Fastighetsservice
Disponent: Aktiva Redovisning
Adress: Öhbergsvägen 8 lgh 1, 22100 MARIEHAMN
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €).
Utgångspris: 116 000 € (Skuldfritt pris: 140 282,15 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!