2 rum & kök vid Norragatan 39 i Mariehamn

Charmig och ljus tvåa om 57 m² på första våningen i detta vackra bostadshus från slutet av 1800-talet i hörnet Havsgatan/Norragatan i Mariehamn.

LÄGENHETEN

Charmig och ljus tvåa om 57 m² på första våningen i detta vackra bostadshus från slutet av 1800-talet i hörnet Havsgatan/Norragatan i Mariehamn. Här bor du i ett centralt läge med gångavstånd till centrum.

Lägenheten har totalrenoverats 2011 och har genomgående mörkbetsat parkettgolv och vitmålade väggar, förutom sovrummet som har en ljus mönstertapet som fondvägg.

Köket har fönster mot både väster och norr och är inrett med vit köks-inredning från IKEA. Här finns bl.a. ett retroinspirerat kylskåp från SMEG (2017) och övriga vitvaror som finns är i rostfritt; gasspis, fläkt och diskmaskin. Plats för matbord framför fönster mot väster.

Vardagsrummet är inbjudande med fint ljusinsläpp från fönster mot söder och väster.

Badrummet har svarta stenplattor på golv och en kaklad duschhörna i skiffer. Här finns handfat, spegel, underskåp, wc och plats för tvättmaskin.

Sovrummet har fönster mot norr och tre platsbyggda garderober.

Den välkomnande hallen har plats för avhängning och här finns dessutom en större klädkammare för praktisk förvaring.

Vid ingången till lägenheten finns en trälagd altan mot söder som kan användas som balkong. Intill finns den gemensamma innergården där du kan grilla. 

Till lägenheten hör även en bilplats under tak samt förråd i källaren. 
 

OMRÅDET

Här bor du ca 700 meter från både Sittkoff gallerian och Västra Hamnen i Mariehamn. Du har gångavstånd till matbutiker, restauranger, caféer och butiker. Runt hörnet från bostaden finns Engelska parken med vacker
utsikt över Svibyviken och här finns flera trevliga promenadstigar. I närheten finns även Ålands Gymnasium och flera olika träningsanläggningar.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Mäklaren i Mariehamn består av ett K-märkt bostadshus som inrymmer tre lägenheter. Huset är uppfört i slutet av 1800-talet i timmer och har grundrenoverats runt år 1990. I samband med renoveringen byggdes huset om från ett enfamiljshus till tre lägenheter. Fönster, el, vattenledningar och avlopp förnyades samt ytterväggarna tilläggsisolerades.

Huset värms upp via direktverkande el från väggfasta radiatorer och golvvärme i badrummet. Huset är anslutet till kabel-tv via MCA.

Bolaget har löpande genomfört reparationer och underhållsarbeten. Under de senaste åren har bolaget bl.a. målat fasaden, renoverat taket och bytt varmvattenberedare. Ytterdörrarna förnyades 2017.

Bolaget har inte planerat några större underhållsarbeten de kommande åren.

Samtliga boende har tillgång till en gemensam gård. Till varje lägenhet finns en parkeringsplats under tak och i källaren finns förrådsutrymmen. 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: ca 57 m²
Byggnadsår: Slutet av 1800-talet
Byggnadsmaterial: Timmer
Grund: Källare
Fasad-/takmaterial: Liggande panel / Mandardtak i falsad plåt
Värmesystem: Direktverkande el
Vederlag: 114 €/månad
Våning: 1 av 2
Bilplats: Carport med motorvärmare
Lägenhetsnummer: 1
Bostadsbolag: Bostads Ab Mäklaren
Adress: Norragatan 39 lgh 1, 22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 156 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!