2 rum & kök vid Neptunigatan i centrala Mariehamn

Objektet har stängt

Välskött och bra planerad lägenhet med arkitektritad innergård vid ostört läge i centrala Mariehamn.

LÄGENHETEN

Lägenheten har ett avskilt läge vid bostadshusens innergård och är bekvämt belägen på kort avstånd till stadens centrum.

Lägenheten är ljus med fönster i två väderstreck och inrymmer entré med avhängning och förvarsutrymme, badrum, kök med matplats, vardagsrum och rymligt sovrum med inbyggda garderober.

Golvytorna är av plastmatta och väggarna målade.

Badrummet är helkaklat i blåa färger och inrett med glastegelvägg vid dusch. Vidare finns toalett, handfat med spegelskåp, plats för tvättmaskin och golvvärme.

Köket är halvkaklat vid arbetsytorna och är utrustat med ugn, spis, köksfläkt, diskmaskin och har plats för matbord.

Lägenheten värms upp genom fjärrvärme till väggfasta radiatorer och ventilation sker genom självdrag.

Fiber finns installerat i huset.

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd samt ett mindre källarförråd.

Lägenheten är för närvarande uthyrd med tre månaders uppsägningstid för hyresvärd.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I B-husets källare finns cykelförråd medan man i A-huset har gemensam bastu med dusch och omklädningsrum, tvätt– och torkstuga samt redskapsförråd. I trapphuset finns gemensamma vädringsbalkonger.

Numrerad parkeringsplats med motorvärmare för lägenheten finns mot en hyra om 6 €/månad. Garageplatserna ägs av lägenhetsägare i huset och säljs med förtur till andra ägare i bolaget då de går till försäljning.

Mellan bolagets två lägenhetshus finns en arkitektritad innegård med vacker, stenlagd uteplats samt omskötta prydnadsbuskar och gräsytor. Innergården erbjuder ett fantastiskt lugnt läge i centrala Mariehamn med närhet till bland annat skola, dagis, gym, mataffär, restauranger och båthamn.

 

BOSTADSBOLAGET

Bolaget har tagit två skötsellån för bland annat dränering, fönsterbyte i trapphus, byte av ytterportar samt balkongdörrar, stambyte i B-husets bottenplan samt renovering av pannrum. Av dessa lån belastas lägenheten av en andel om ca 3 250 € (per 31 mars 2019). Lånet är inte bortbetalningsbart utan betalas av genom det månatliga bolagsvederlaget.

Bland övriga renoveringar som bolaget låtit utföra kan bland annat nämnas byte av yttertak 1998, byte av lägenhetsfönster 2002 samt stambyte i etapper från 2006 och framåt.

För kommande arbeten inskrivna i femårsplanen har gjorts en kostnadskalkyl för fasad– och takrenovering. Utförligare information tillhandahålls av mäklaren.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: 60 m²
Byggnadsår: 1958
Byggnadsmaterial: Trä
Fasad-/takmaterial: Puts/plåt
Värmesystem: Fjärrvärme
VA-system: Kommunalt
Vederlag: 300 € (5 €/m²/mån)
Våning: 2 av 2
Uteplats: Gemensam
Hiss: Nej
Bilplats: Ja, med motorvärmare
Bastu: Gemensam
Lägenhetsnummer: B17
Bolagslån: Ca 2 895 € (ej bortbetalningsbart)
Bostadsbolag: Eks Bostads Ab
Fastighetsskötsel: Servicefirma
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Neptunigatan 35 B
Tillträde: Tre månader
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för utgående överlåtelseskatt som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpslut. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 122 000 € (skuldfritt pris ca 124 895 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!