2 rum & kök vid Neptunigatan i centrala Mariehamn

Väldisponerad och stilfullt renoverad tvåa om ca 55 m2 i modernt utförande med arkitektritad innergård i ostört läge i centrala Mariehamn.

 

LÄGENHETEN

Lägenheten om ca 55 m2 är en stilfullt renoverad tvåa på gaveln på andra och högsta våningen och inrymmer ljus, rymlig hall med förvaringshyllor och avhängning. Från hallen nås wc/duschrum bestående av klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar, wc, lavoar med inredning, spegelskåp samt en duschhörna. Wc-stolen förnyades 2014 då man samtidigt bytte ut spegelskåpet. Väggarna kaklades om strax innan ägarna förvärvade lägenheten 2011.

Från hallen kommer man sedan in i lägenhetens rymliga vardagsrum med ljusinsläpp från väster. I anslutning till vardagsrummet finn walk-in closet med vitmålad träpanel och nedsänkt tak med spotlights. Här har det också lagts in extra uttag.

Vardagsrummet ansluter till köket genom den öppna planlösningen som förverkligades för ca 2 år sedan då man tog bort väggen mellan kök och vardagsrum. Köket är ett modernt Marbodalkök som installerades samtidigt för ca 2 år sedan och inrymmer kyl/frys, skafferi, diskmaskin i inredning samt elspis och fläkt med takmotor. Köket har inbyggda LED-lampor under de övre köksluckorna och samtliga luckor har en så kallat Soft-Close lösning.

Sovrummet ligger på husets sydöstra gavel och har fönster i två väderstreck och här finns gott om förvaring i form av en hel garderobsvägg.

Lägenheten värms upp genom fjärrvärme och ventilation sker genom självdrag.

Fiber finns draget till lägenheten.

Lägenheten har genomgått omfattande och stilfulla, kosmetiska renoveringar sedan 2011 då man, utöver vad som tidigare nämnts, bland annat målat om väggarna i hallen och bytt ut golvet till laminat i ek i hela lägenheten 2014. I Vardagsrum och sovrum har det under 2018 målats om och tapetserats. Belysningen i kök och vardagsrum justeras bekvämt med hjälp av fjärrkontroll.

 

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

För gemensamt nyttjande finns på vinden ett rymligt förråd som tillhör lägenheten. I källaren i samma hus finns cykelförråd samt ett för lägenheten eget, mindre kallförråd. I trapphuset finns gemensamma vädringsbalkonger.

I grannbyggnaden finns gemensamt redskapsförråd samt tvättstuga, torkrum och uppfixad bastuavdelning med dusch och omklädningsrum.

Numrerad parkeringsplats för lägenheten finns mot en hyra om 6 €/månad. Möjlighet till garage finns även för aktieägarna men vid marknadsföringens inledande är samtliga platser uthyrda.

Mellan bolagets två lägenhetshus finns en arkitektritad innegård med vacker, stenlagd uteplats samt omskötta prydnadsbuskar och gräsytor. Innergården erbjuder ett fantastiskt lugnt läge i centrala Mariehamn med närhet till bland annat skola, dagis, gym, mataffär, restauranger och båthamn.

 

BOSTADSBOLAGET

Bolaget har tagit två skötsellån för bland annat dränering, fönsterbyte i trapphus, byte av ytterportar samt balkongdörrar, stambyte i B-husets bottenplan samt renovering av pannrum. Av dessa lån belastas lägenheten av en andel om ca 3 605 € (per 8 juni 2018). Lånet är inte bortbetalningsbart.

Bland övriga renoveringar som bolaget låtit utföra kan bland annat nämnas byte av yttertak 1998, byte av lägenhetsfönster 2002 samt stambyte i etapper från 2006 och framåt.

För kommande arbeten inskrivna i femårsplanen har gjorts en kostnadskalkyl där lägenheten uppskattningsvis kommer belastas av ytterligare en låneandel om ca 7 000 €.

Bolaget har en outnyttjad checkkredit om 30 000 € per den 8 juni 2018.

Lägenheten är för närvarande uthyrd med uppsägningsförfarande enligt gällande hyreslag. 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: Ca 55 m²
Byggnadsår: 1958
Vederlag: 275 €/månad (5 €/m2 och månad)
Våning: 2 (högsta bostadsvåningen)
Bilplats: Parkeringsplats för uthyrning om 6 €/månad.
Lägenhetsnummer: B 16
Bolagslån: 3605 € per den 8 juni 2018.
Bostadsbolag: Eks Bostads Ab
Fastighetsskötsel: Servicefirma
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Neptunigatan 35 B 16, 22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut.
Visning: Enligt överenskommelse.
Kostnader: Köpare svarar för utgående överlåtelseskatt som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpslut. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 130 000 € (skuldfritt pris ca 133 605 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!