2 rum & kök vid Neptunigatan 49 i Mariehamn

Välplanerad och trivsam tvåa om ca 51 m² belägen på andra våningen på en lugn bakgata, med närhet till både Västra hamnen och centrum. 

BESKRIVNING

Välkommen till denna välplanerade och trivsamma tvåa om 51 m² belägen på andra våningen, i detta hus från 1940 vid Neptunigatan 49 i Mariehamn. Lägenheten besitter många eftersökta kvalitéer såsom lugnt men centralt läge, bra planlösning, vackert ljusinsläpp från hörnfönster och goda förvaringsmöjligheter.

Hela lägenheten känns rogivande inte minst för att den ligger på en lugn bakgata, med närhet till både Västra hamnen och centrum. Butiker, caféer, restauranger och förnödenheter (såsom livsmedelsbutiker, bank, post, apotek m.m.) finns på gångavstånd.
 

Lägenheten är totalrenoverad 2007 och disponeras enligt följande:

- Välkomnande hall med plats för avhängning. Enstavig ekparkett löper genom hela lägenheten och bidrar till den härliga känsla som genomsyrar hela bostaden. Från hallen nås även lägenhetens klädkammare, något som alltid är eftersökt och välbehövligt.

- Smakfullt kök med högglansvita skåpsluckor och köksö som avskiljer mot vardagsrummet. Köket är utrustat med spis (Gorenje), fläkt (Whirlpool), diskmaskin (Bosch) samt kyl/frys (Bosch). Till detta kommer bra förvaringsutrymmen och goda arbetsytor.

- Härligt vardagsrum med plats för soffa och matplats. De vackra hörn fönstren skänker självklart mängder med ljus men bidrar även till att rummet upplevs större. Fönstren har dessutom vippfunktion.

- Rogivande sovrum med utrymme för dubbelsäng, förvaring i garderober bakom skjutdörrar och även plats för skrivbord.

- Optimalt planerat badrum med klassiska färg- och materialval. Badrummet är utrustat med dusch bakom duschdörrar, wc, kombinerad tvätt- och torktumlare och handfat (med kommod).

Till lägenheten hör en gemensam balkong mot väster och en trevlig innergård med utemöbler. Lägenheten har en egen p-plats på gården samt vinds– och källarförråd. I källaren finns gemensam tvättstuga, bastu och hobbyrum.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostadsaktiebolaget Postiljonsgränd 13 består av två hus, varav gårdshuset om tre lägenheter är byggt i början av 1900-talet och det andra, gatuhuset vid Neptunigatan 49 om fyra lägenheter är byggt 1940.

Gårdshuset vid Postiljonsgränd 13 har en K-märkt fasad och för tillfället håller bolaget på att reparera torpargrunden. De har även planerat att måla husets fasad 2019. Gårdshuset värms upp via direktverkande el.

Gatuhuset vid Neptunigatan 49 är uppfört i träkonstruktion med källare. Huset värms upp via fjärrvärme och har grundrenoverats 2007. Huset har mekanisk frånluftsventilation i badrum och är anslutet till MCA och Fiber från IP-connect.

Bostadsbolaget har löpande utfört renoveringar av bolagets fastigheter, vilka framgår närmare i prospektets disponentintyg med en redogörelse över utförda och kommande underhållsarbeten.

Bokslut, bolagsordning och besiktningar av gårdshusets grund erhålls på begäran av mäklaren.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: Ca 51 m²
Byggnadsår: 1940
Byggnadsmaterial: Träkonstruktion
Grund: Källare
Fasad-/takmaterial: Puts
Värmesystem: Fjärrvärme
Energibesiktigat: Energiklass F
Vederlag: 232,05 €/månad + 20,60 €/månad i finansieringsvederlag
Våning: 2 av 2
Uteplats: Gemensam balkong och gemensam gård
Bilplats: Egen plats på gården
Lägenhetsnummer: 6
Bolagslån: Bolaget har beslutat om att lyfta ett lån om 15 000 €, men ännu inte lyft detta lån. När lånet blivit lyft kommer lägenhetens andel vara ca 2 205 €.
Bostadsbolag: Bostads Ab Postiljonsgärnd 13
Fastighetsskötsel: Sköts gemensamt bland aktieägarna. Väljer en aktieägare att inte delta i fastighetsskötseln utgår en skötselavgift om 10 €/månad.
Adress: Neptunigatan 49 lgh 6, AX-22100 Mariehamn
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Begärt pris:
145 000 € (Skuldfritt pris: 147 205 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!