2 rum & kök vid Neptunigatan 35 i centrala Mariehamn

Lägenhet om ca 55 m² i centrala Mariehamn på första våningen med trevligt läge mot arkitektritad innergård.

LÄGENHETEN

 

Lägenheten är belägen på första våningen med en mindre trappa från innergården.

Vid entrén har man ett litet utrymme för avhängning medan både vardagsrum och sovrum har gott om inbyggda förråd och stora garderobsutrymmen. Golvytan i bostaden är genomgående av plastmatta medan väggarna är tapetserade och inntertaket är av halltexskivor.

Badrummet har våtrumsmatta på golv och vägg och är utrustat med toalett, handfat, spegelskåp och dusch. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, spis, köksfläkt.

Lägenhetens ytor är medfarna och inte förnyade på en längre tid, varför visst renoveringsbehov föreligger.

Lägenheten värms upp med fjärrvärme till väggfasta radiatorer och ventilation sker genom självdrag.

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd samt ett mindre kallförråd i källaren.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

 

Som gemensamma utrymmen finns bastu med dusch och omklädningsrum, tvätt– och torkstuga samt cykelförråd. I trapphuset finns gemensamma vädringsbalkonger.

Numrerad parkeringsplats (med motorvärmare) för lägenheten finns mot en hyra om 6 €/månad. Garageplatserna ägs av lägenhetsägare i huset och säljs med förtur till andra ägare i bolaget då de går till försäljning.

Mellan bolagets två lägenhetshus finns en arkitektritad innegård med vacker, stenlagd uteplats samt omskötta prydnadsbuskar och gräsytor. Innergården erbjuder ett fantastiskt lugnt läge i centrala Mariehamn med närhet till bland annat skola, dagis, gym, mataffär, restauranger och båthamn.

 

BOSTADSBOLAGET

 

Bolaget har tagit två skötsellån för bland annat dränering, fönsterbyte i trapphus, byte av ytterportar samt balkongdörrar, stambyte i B-husets bottenplan samt renovering av pannrum. Av dessa lån belastas lägenheten av en andel om ca 3 100€  (per 4.2. 2019). Lånet är inte bortbetalningsbart.

Bland övriga renoveringar som bolaget låtit utföra kan bland annat nämnas byte av yttertak 1998, byte av lägenhetsfönster 2002 samt stambyte i etapper från 2006 och framåt.

För kommande arbeten i femårsplanen finns tak– och fasadrenoveringar, för vilka har gjorts en kostnadskalkyl. Utförligare information tillhandahålls av mäklaren.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: Ca 55 m²
Byggnadsår: 1958
Byggnadsmaterial: Trä
Fasad-/takmaterial: Puts/plåt
Värmesystem: Fjärrvärme
VA-system: Kommunalt
Vederlag: 275 €/månad (5 €/m2 och månad)
Våning: 1 av 2
Bilplats: Ja, med motorvärmare
Bastu: Gemensam
Lägenhetsnummer: A1
Bolagslån: Ca 3 100 € (04.02.2019)
Bostadsbolag: Eks Bostads Ab
Fastighetsskötsel: Servicefirma
Disponent: Mäklarhuset Åland
Adress: Neptunigatan 35 A
Tillträde: Omgående
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för utgående överlåtelseskatt som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpslut. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 90 000 € (skuldfritt pris ca 93 100 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!