2 rum & kök vid Klintvägen 1 A 4 i Mariehamn

Bra planerad tvåa om 59,5 m² med promenadavstånd till centrum. Lägenheten finns på andra våningen och har ett nyrenoverat badrum och en balkong mot öster.

LÄGENHETEN

Välkommen till denna trevliga lägenhet om 59,5 m² på Klinten i Mariehamn.

Lägenheten finns på andra våningen och erbjuder en bra planlösning;

- Köket har fönster mot väster och är inrett med ljusa skåpsluckor. De vitvaror som finns är; kyl/frys (Siemens, 2013),  spis (Helkama), fläkt (Futurum) samt plats för diskmaskin. Köket ger även rum för matplats.

- Badrummet är stilfullt renoverat 2016, med kaklade väggar i vitt och klinker på golv i grå ton. Här finns dusch, wc, handfat med underskåp och sidoskåp samt tvättmaskin (Masui, 2016).

- Sovrummet renoverades 2008 och är inrett med mörkt laminatgolv och tapetserade väggar i grön ton. Här finns möjlighet att installera garderober.

- Vardagsrummet är rymligt och har utgång till balkongen mot öster. Askgrått målat golv och tapetserade väggar i vitt med en mönstrad fondvägg. 

- Hallen är välkommande och inrymmer fyra garderober. I direkt anslutning finns en praktisk klädkammare. 
 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Samtliga boende har tillgång till gemensam gård, med gräsmatta mellan husen och två asfalterade parkeringar. I källaren finns tvättstuga och bastu; som båda är gratis att använda. 

På vinden finns ett lägenhetsförråd som tillhör lägenheten.

I källaren finns dessutom extra lägenhetsförråd som kan hyras för 50 €/år. På gården finns motorvärmare som kan hyras för 50 €/år.
 

OMRÅDE

Lägenheten ligger ca 1,5 km från centrala Mariehamn. Närhet till skolor, daghem, sjukhus (500 meter), träningsanläggningar (Avancia 900 meter, WHA 1,3 km) och matbutiker (Varuboden 2 km, Maxinge 3 km).

I området finns flera trevliga promenadstråk samt gång– och cykelbanor.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Klintvägen 1 är ett bostadsbolag bestående av 26 lägenheter fördelat på ett större lägenhetshus inrymmande 22 lägenheter och ett gårdshus inrymmande 4 lägenheter vid Klintvägen 1 i Mariehamn.

De större huset är uppfört 1945 i 2-3 våningar och har nyligen (2016-2017) genomgått en omfattande fasadrenovering, där man bl.a. förnyat fönster och balkonger. Gårdshuset är från 1954 och har plåtfasad. Båda lägenhetshus är uppförda i träkonstruktion. 

Husen värms upp via vattenburen värme från en pelletspanna. Varmvattnet värms upp via solpaneler på taket. Hela värmesystemet förnyades 2010.

Huset är anslutet till kabel-tv via MCA, fiber via IP-Connect och VDSL via Ålcom.

Taket på det större huset förnyades 2001.

Bolaget har under de kommande åren planerat att se över ventilationen i trapphus C, förnya vattenledningar i södra delen i trappa B och C, byta lägenhetsdörrar, sanera elsystem, utföra relining av återstående gjutjärnsrör, se över isolering på vinden samt installera laddningsstolpar för elbilar.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 r+k
Storlek: Ca 59,5 m²
Byggnadsår: 1945
Byggnadsmaterial: Träkonstruktion
Fasad-/takmaterial: Puts
Värmesystem: Pellets / Solpaneler
Vederlag: 215,99 €/månad + 200,51 €/månad (finansiering av kapitallåneandel)
Våning: 2 av 3
Uteplats: Balkong mot öster
Lägenhetsnummer: A 4
Bolagslån: ca 36 984,92 €
Bostadsbolag: Bostads Ab Klintvägen 1
Fastighetsskötsel: Firma Tom Mattsson
Disponent: Aktiva Redovisning
Adress: Klintvägen 1 A 4, 22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Öppen visning fredag 30/11 kl. 12:00 och tisdag 4/12 kl. 15:00
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs senast två månader efter köpslut.
Utgångspris: 73 000 € (Skuldfritt pris: 109 984,92 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!