2 rum & kök vid Doppingvägen i Mariehamn

Aktielägenhet i första bostadsvåningen om ca 56 m² med delvis nyrenoverade ytskikt och balkong i västerläge.

BESKRIVNING

Den enligt bolagsordningen 56 m² stora lägenheten är bekvämt belägen i det första bostadsplanet och inrymmer hall med klädavhängning, stort vardagsrum med klädkammare, kök med kyl/frys, elspis och diskmaskin, sovrum med förvaring i form av lösa garderober samt badrum med wc, lavoar, dusch, eldriven handdukstork och uttag för tvättmaskin. Från vardagsrummet nås den trevliga balkongen med trädäck och skivor av glas. Balkongen vetter mot väst.

I lägenheten finns uteslutande parkettgolv och målade väggar, med undantag av badrummet som har klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar. Golvet i hall och vardagsrum byttes 2018 som en följd av en vattenskada från taket, vilken sedermera åtgärdats. 

Till lägenheten hör två i källaren belägna förrådsutrymmen.

Fiber finns anslutet till lägenheten.

 

För gemensamt nyttjande finns i källaren bastu, tvättstuga med mangel och torkrum, hobbyrum, stort cykelförråd samt skyddsrum.

Med lägenhetsförsäljningen medföljer en till lägenheten tillhörande parkeringsplats.

 

Bolagsvederlaget uppgår till 280 €/mån och vederlaget innefattar även den låneandel om ca 6 140 € (per 3 augusti 2018) som hänför sig till lägenheten. Låneandelen beror bland annat på den rengöring av ventilationskanaler samt byte av värmeväxlare som bolaget låtit utföra under de senaste två åren.

 

Lägenheten ligger bekvämt belägen ca 1,8 km från Mariehamns centrum med direkt närhet till mataffär, skola, grönområden och idrottshall/utegym.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: Ca 56 m²
Byggnadsår: 1976
Värmesystem: Fjärrvärme till radiatorer
Vederlag: 280 € per månad ( 5 €/kvm/mån)
Våning: 1
Uteplats: Ja, balkong i västerläge.
Bilplats: Egen parkering
Lägenhetsnummer: Nr 3
Bolagslån: Ca 6 417,69 € (per 3 augusti 2018)
Bostadsbolag: Bostads Ab Solsidan
Fastighetsskötsel: Fastighetsskötare
Disponent: MEQ Consulting Ab
Adress: Doppingvägen 1 C 3, 22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpesummans betalning. ANM. Köpare mellan 18 och 39 år som köper sin första bostad är befriade från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 110 000 € (skuldfritt pris ca 116 417,69 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!