2 rum & kök vid Doppingvägen 2 B 11 i Mariehamn

Välplanerad och ljus tvåa om 63,5 m² på andra våningen vid Doppingvägen 2 i Västernäs. Lägenheten har en stor inglasad balkong mot väster.

LÄGENHETEN

Välplanerad och ljus tvåa om ca 63,5 m² på andra våningen med en inglasad balkong mot väster.

Bostaden har renoverats 2018 med nytt laminatgolv i vardagsrum och hall samt vitmålade väggar. Lägenheten inrymmer även ett väldisponerat kök, ett sovrum, ett helkaklat badrum samt en praktisk klädkammare.

Köket har original köksinredning med gråa skåpsluckor och är utrustat med kyl/frys (Electro Helios), spis (Siemens) och fläkt (X-Line). Här finns även plats för matbord framför fönster mot öster. 

Vardagsrummet är lagom stort med fint ljusinsläpp från fönster mot väster samt utgång till den inglasade balkongen med eftermiddags– och kvällssol. 

Badrummet är renoverat i början av 2000-talet och har grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Här finns dusch, wc, handfat, spegelskåp och handukstork.

Sovrummet har fönster mot öster och tre platsbyggda garderober.

Den välkomnande hallen har plats för avhängning och här finns dessutom en större klädkammare för praktisk förvaring.
 

OMRÅDET

Här bor du ca 2,5 km från centrala Mariehamn och inom gångavstånd finns matbutik med generösa öppethållningstider. Närmaste granne är en snabbmatsrestaurang som erbjuder pizza och thaimat. I närheten finns också Ytternäs låg- och mellanstadieskola samt daghem och sporthall.

Busshållplats finns ca 50 meter från bostaden.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Doppingvägen 2 i Mariehamn består av ett lägenhetshus i tre våningar som inrymmer totalt 26 lägenheter fördelat på tre trapphus. Huset är uppfört 1977 i stenkonstruktion med platta på mark. Huset värms upp via fjärrvärme till väggfasta radiatorer och är anslutet till MCA och VDSL via Mariehamns Telefon.

Bolaget har löpande genomfört reparationer och underhållsarbeten. Under de senaste åren har bolaget bl.a. renoverat fasaden år 2014 och förnyat taket år 2018. I samband med fasadrenoveringen installerades även kodlås till entrédörrarna.

Framöver har bolaget planerat förnya bastuspisen och installera nya fasad-skivor i vindfången.

Samtliga boende har tillgång till gemensam gård. Till varje lägenhet finns en p-plats på den asfalterade parkeringen och i entrévåningen finns gemensam bastu (3 €/gång), tvättstuga (1 €/maskin) samt lägenhetsförråd.
 

Till lägenheten hör en andel om ca 3 245 € av ett skötsellån, vilket täcks av driftsvederlaget. Lånet upptogs i samband med takbytet 2018.

Till lägenheten hör även ett kapitallån om ca 12 808,38 € som uppstått i samband med fasadrenoveringen 2014. Denna låneandel kan betalas bort.

Bolagsvederlaget är 222,25 €/månad + 96,52 €/månad för amortering av kapitallåneandelen, om man som köpare väljer att inte betala av hela kapital-låneandelen i samband med köpet.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: Ca 63,5 m²
Byggnadsår: 1977
Byggnadsmaterial: Sten/Trä
Grund: Gjuten platta på mark
Fasad-/takmaterial: Fasadskivor förnyade 2014 / Uppbyggt takfall och täckning med Kerabit 5500 T utfört 2018
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 222,25 €/månad (3,50 €/m²/månad) + 96,52 €/månad för amortering av kapitallåneandelen. Amortering av skötsellånet ingår i driftsvederlaget.
Våning: 2 av 3
Uteplats: Balkong mot väster
Bilplats: Egen plats på gården
Lägenhetsnummer: B 11
Bolagslån: Kapitallån om ca 12 808,38 €, kan betalas av. Skötsellån om ca 3 245 €, är en del av driftsvederlaget.
Bostadsbolag: Bostads Ab Doppingvägen 2 i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Firma Conny Roos
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Doppingvägen 2 B 11, AX-22100 Mariehamn
Avstånd till centrum: ca 2,5 km
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 107 000 € (Skuldfritt pris: 122 863,38 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!