2 rum & kök vid Askuddsvägen 1 C 15 i Mariehamn

Fin tvåa om 59 m² bekvämt belägen på markplan vid Askuddsvägen 1 i norra Mariehamn. Lägenheten har trivsam planlösning med nyrenoverat badrum samt stenlagd uteplats mot öster.

LÄGENHETEN

Välkommen till denna trivsamma lägenhet om 59 m² bekvämt belägen på markplan vid Askuddsvägen 1. Lägenheten inrymmer entré med plats för avhängning, ett vardagsrum med delvis öppen planlösning mot köket, ett separat sovrum samt ett badrum.

Lägenheten har genomgående ljust tapetserade väggar och laminatgolv.

Vardagsrummet har stora fönster mot öster och härifrån nås även den trivsamma uteplatsen i österläge.

Köket är delvis avskilt från vardagsrummet genom en snygg halvvägg i sten.  Köket är inrett med ljus köksinredning och vitvaror bestående av kyl/frys (Siemens), spis (Electrolux), fläkt (Siemens) och en liten diskmaskin (Bosch). Intill köket finns även en praktisk klädkammare. 

Badrummet är renoverat i samband med stambytet som utfördes i hela bostadsbolaget år 2016. Badrummet har kaklade väggar och klinker på golv i grå ton. Här finns dusch, wc, handfat, spegelskåp, elektrisk handukstork och uttag för tvättmaskin.

Lägenheten har ett rymligt sovrum med garderob.
 

ÖVRIGA UTYMMEN

Till lägenheten hör ett förrådsutrymme i källarplan. I källarplanets renoverade gemensamma utrymmen finns bastuavdelning och tvättstuga.

Till lägenheten hör parkeringsplats med uttag för motorvärmare, vilken ingår i vederlaget. På gården finns även ett cykelrum.
 

OMRÅDE

Lägenheten ligger i ett omtyckt område i norra Mariehamn. Några hundra meter bort finns Nabbens badstrand, kolonilotter och fotbollsplan. Lokaltrafik finns i närheten som tar dig till gymnasieskolorna på morgonen. Till Mariehamns centrum och till köpcentret Maxinge är det ca 3 km. 
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Askuddsvägen 1 är ett bostadsbolag bestående av totalt 28 lägenheter fördelat på fyra byggnader. Husen är uppförda 1974 i stenkonstruktion i två våningar med källare. Husen värms upp via fjärrvärme till väggfasta radiatorer och är anslutet till MCA och fiber via IP-Connect.

Bolaget har löpande genomfört reparationer och underhållsarbeten. Under de senaste åren har bolaget bl.a. genomfört stambyte (förnyat vattenrör, avloppsrör och radiatorer) och förnyat samtliga badrum, renoverat loftgångarna samt bytt fönster och ytterdörrar. Bolaget har framöver planerat att dränera hus B och måla fasaderna på hus B och D.
 

Bolagsvederlaget uppgår till 224,20 €/månad. Lägenheten belastas av en låneandel om ca 34 788,38 €, som kan avbetalas i samband med köpet alternativ genom ett finansieringsvederlag om ca 213,58 €/månad.

Kostnader för el tillkommer enligt förbrukning.
Vattenförbrukning faktureras enligt mätare två gånger per år.
MISE-avgift tillkommer.

Bolagsstämmoprotokoll, bokslut, besiktning av bolagets fastigheter etc. erhålls på begäran från mäklaren.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 r+k
Storlek: Ca 59 m²
Byggnadsår: 1974
Värmesystem: Fjärrvärme till väggfasta radiatorer och elgolvvärme i badrummet
Vederlag: 224,20 €/månad (3,80 €/m²/månad) + finansieringsvederlag: 213,58 €/månad
Våning: 1 av 2
Uteplats: Uteplats mot öster
Bilplats: Egen plats med motorvärmare
Lägenhetsnummer: C 15
Bolagslån: Ca 34 788,38 €
Bostadsbolag: Bostads Ab Askuddsvägen 1
Fastighetsskötsel: Connys All
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Askuddsvägen 1 C 15, AX-22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 80 000 € (Skuldfritt pris: 114 788,38 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!