2 rum & kök vid Ålandsvägen 23 A 4 i Mariehamn

Stilren och välplanerad tvåa om 61 m² i centrala Mariehamn. Lägenheten är inredd med tidlösa materialval och detaljer som spotlights i golv och tak, vägglampor och en öppen spis som höjer mysfaktorn.

LÄGENHETEN

Varmt välkommen till denna välplanerade tvåa om 61 m² som har totalrenoverats 2011-2015 i tidlösa materialval. Lägenheten har genomgående ett vitkalkat ek Pergo golv med detaljer som spotlights — runt en öppen spis i vardagsrummet, intill garderoberna i sovrummet samt intill en vägg i köket. Lägenheten har även spotlights i taket i kök, hall och badrum. Här finns också snygga stenpelare i vardagsrummet som belyses med vägglampor. 

Köket är inrett med vit köksinredning från IKEA, svarta bänkskivor och samtliga vitvaror är i rostfritt. De vitvaror som finns är; kyl/frys, spis, ugn, mikro, fläkt samt diskmaskin (Bosch). Köket har fönster mot väster intill matplatsen. Det finns spotlights i tak och längs en av väggarna finns även spotlights i golvet.

Badrummet är stilfullt renoverat 2013 med kaklade väggar i vitt och klinker på golv i en varm brun ton. Här finns dusch, wc, spegelskåp, ett brett handfat med lådor, Hafa handdukstork samt plats för tvättmaskin.

Sovrummet är rymligt och ger plats åt både dubbelsäng och en skrivbordshörna. Rummet har grå mönstertapetserade väggar och garderober bakom skjutdörrar i ek.

Vardagsrummet är inbjudande med ljust skimrande tapeter på vägg med två upplysta stenpelare på en av väggarna. Här finns en öppen spis (drivs på el), som både höjer mysfaktorn och kan ge extra värme.

Hallen är välkomnande och har plats för avhängning i garderob bakom spegelskjutdörrar. I direkt anslutning finns en praktisk klädkammare. 
 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Samtliga boende har tillgång till gemensam stor gård med gräsmatta där du kan grilla. Till lägenheten hör även en asfalterad parkeringsplats med motorvärmare (50 €/år).

På vinden finns ett lägenhetsförråd som tillhör lägenheten. Vid entrén finns ett litet hobbyrum och ett skåp där du kan förvara saker.
 

OMRÅDE

Lägenheten har ett centralt läge med knappt 450 meters promenad till Mariehamns absoluta centrum med butiker, caféer och restauranger. Närhet till skolor, daghem, sjukhus, träningsanläggningar (Avancia 850 meter, WHA 350 m) och matbutiker (Varuboden 2,5 km, Maxinge 3 km).

I området finns även en mindre skog intill idrottsarenan WHA samt flera trevliga promenadstråk samt gång– och cykelbanor.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Ålandsvägen 23 är ett bostadsaktiebolag bestående av ett flerfamiljshus inrymmande åtta lägenheter och tre affärslokaler vid Ålandsvägen 23 i Mariehamn. 

Huset är uppfört 1953 i 3 våningar i träkonstruktion på guten platta med sadeltak i plåt. Huset värms upp via fjärrvärme till väggfasta radiatorer. Huset har renoverats 1990 och 2000-talet.

2004    Renovering och målning av fasad
2004    Förnyade fönster
2010    Asfaltering av gården
2011    Renovering (Relining) av samtliga avloppsrör. Proline Ab har   
             lämnat garanti fram till och med 15.5.2022
2011    Förnyande av vattenledningar i husets norra del
2012    Ventilationsrengöring
2014    Nya yttertrappor
2014    Dränering som påbörjades 2007 färdigställdes
2018    Renovering av trapphus

Huset är anslutet till VDSL via Ålcom.

Bolaget har inte några planerade underhållsarbeten under de femkommande åren.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum + kök
Storlek: Ca 61 m²
Byggnadsår: 1953
Fasad-/takmaterial: Rappad fasad och sadeltak i falsad plåt
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 213,50 €/månad (3,50 €/m²/månad)
Våning: 3 av 3
Uteplats: Gemensam gård
Bilplats: Egen plats med motorvärmare (50 €/år)
Lägenhetsnummer: A 4
Fastighetsskötsel: Connys All
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Ålandsvägen 23 A 4, 22100 Mariehamn
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåteseskatt som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs senast två månader efter köpslut.
Utgångspris: 170 000 €

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!