2 rum & kök, Skeppargatan, Mariehamn

Stängningsdatum: 2019-12-17

Trivsam, handikappvänlig tvåa om ca 56 m² med stor inglasad balkong med väster– och söderläge. Belägen i andra våningen i Folkhälsans populära allaktivitetshus i centrala Mariehamn.

BESKRIVNING

Trivsam och öppen lägenhet om ca 56 m² som nu bjuds ut till försäljning i populära Folkhälsans allaktivitetshus vid Skeppargatan 11 i centrala Mariehamn.

Lägenheten är belägen i den andra våningen och disponeras av hall, wc/badrum, kök i anslutning till vardagsrum, sovrum med hel garderobsvägg samt stor balkong med utsikt mot väster och söder.

Badrummet inrymmer lavoar med skåpinredning, wc, dusch och tvättmaskin. Badrummet är helkaklat medan övriga golvytor i lägenheten är försedda med parkett.

Köket är utrustat med vitvaror i form av kyl och en mindre frys samt elspis. Köket ansluter tillsammans med matplatsen till vardagsrummet i en öppen planlösning.

Lägenhetens utrymmen är väl anpassade även för boende med handikapp eller begränsad rörelseförmåga med rymliga våtutrymmen, breda dörröppningar och trygghetslarm.

Folkhälsans allaktivitetshus möjliggör även nyttjande av matservering, terapibassäng, bastu, gymnastiksal, dagcenter och trygghetsboende i fastigheten.

 

HEMBUD

Ja, enligt 6 § 1 mom bolagsordningen.

En överlåtelse av aktier skall omedelbart meddelas till bolagets styrelse.

Folkhälsans Allaktivitetshus på Åland Ab har i första hand rätt att inlösa aktierna. I andra hand har övriga aktieägare rätt till inlösen.

 

VILLKOR FÖR BOENDE

Enligt bostadsbolagets bolagsordning § 2 stadgas bl.a. att bostadslägenheterna är avsedda att användas som servicebostäder för äldre personer.

Enligt § 5.1 ” skall ägare till lägenhet som själv bebor densamma eller person, till vilken ägaren uthyrt eller annars upplåtit lägenheten, vara minst 55 år gammal eller pensionär som inte uppnått denna åldersgräns. Ägare till lägenhet får uthyra eller annars upplåta lägenheten endast till föräldrar, mor- eller farföräldrar, svärföräldrar eller syskon”.

 

ÖVRIGT

Bolagets bolagsordning och bokslut tillhandahålls på begäran.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: ca 56 m²
Byggnadsår: 2004/2005
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 226,80 €/mån + 15 €/pers/mån för vatten + 136,40 €/pers/mån i serviceavgift.
Våning: 2
Hiss: Ja
Bilplats: Kan hyras i fastigheten.
Lägenhetsnummer: B21
Bolagslån: Skuldfritt bolag
Bostadsbolag: Bostads Ab Folkhälsanhuset i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Anställd fastighetsskötare
Disponent: Niclas Forsström
Hembud: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning.
Utgångspris: 260 000 € (Skuldfritt pris)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!