2 rum & kök, Segelmakargatan i Mariehamn

Bekväm tvåa om ca 57 m² på första våningen med stor inglasad balkong i västerläge, ovan gatuplan och med utsikt över Ålands hav och färjornas anlöp till Mariehamn.

BESKRIVNING

 

Bostadsaktiebolaget MiraMare 1 färdigställdes i oktober 2015 och omfattar två hus i vardera sex våningar på ägotomt vid Segelmakargatan 12 på Lotsberget i Mariehamn, vilken de besitter tillsammans med Bostads Ab MiraMare 2 som utgör ett likadant våningshus som färdigställdes sommaren 2016.

Lägenheten är belägen på första våningen och är ca 57 m² inrymmande entréhall med avhängning, vardagsrum, kök, badrum samt sovrum. Utöver bostadsytan finns en stor inglasad balkong i västerläge med havsutsikt över färjornas anlöp till Mariehamn.

Lägenheten har en öppen planlösning där fokus har lagts på att erhålla en komplett och modern lägenhet med eget sovrum på färre kvadratmeter.

Köket är inrett med ett kvalitetskök från Marbodal utrustat med Siemens vitvaror utgörande kyl/frys, keramikhäll, diskmaskin samt varmluftsugn och mikro i ergonomisk höjd.

Badrummet är rymligt och praktiskt med vägghängd toalett, dusch, dolda rördragningar samt dessutom utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

Golven är utförda som ett ljust 3-stavs ekparkett med golvlister i ek och målade väggar.

I hallen finns garderober och avhängningsmöjligheter och här är även porttelefonen placerad.

Hiss finns naturligtvis, vilken går ner till källarplanet där lägenheten förfogar över ett praktiskt förråd. I entréplan finns förutom en välkomnande aula också cykelrum och postboxar.

I grannhuset (B) finns tvättstuga och bastuavdelning till de boendes förfogande.

Utöver den synligt höga standarden är husen uppförda i välisolerad betongstomme och med fönster med isolerglas i lågt u-värde 1,1 för att erhålla ett lugnt och trivsamt boende.

 

Månadsvederlaget är 176,70 €/månad och inrymmer kostnader för uppvärmning, fastighetsskötsel, bostadsbolagets förvaltning, sopavgifter samt finansiering av lägenhetens andel av bolagslånet, vilket hänför sig till bolagens friköp av tomten.

Det som tillkommer för köpare utöver månadsvederlaget är kostnader för el och vatten, där individuell mätning sker i varje lägenhet, vilket innebär att man som köpare själv kan påverka sina egna boendekostnader i längre utsträckning.

Köpare väljer och erlägger kostnaden för sitt önskade tv-abonnemang, anslutningsmöjligheter till såväl kabel-tv samt IPTV finns anslutet till lägenheten.

Fastighetsskötsel och förvaltning sköts av professionella bolag.

Möjlighet att hyra parkeringsplats finns till en avgift om 20 €/månad.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Våningsyta: Ca 57 m²
Antal rum: 2 rum och kök
Byggnadsår: 2015
Fasad-/takmaterial: Puts/plåt
Värmesystem: Fjärrvärme
VA-system: Gemensamt
Vederlag: 176,70 €
Våning: 1
Uteplats: Inglasad balkong i västerläge
Hiss: Ja
Bilplats: Nej
Bastu: Gemensam
Lägenhetsnummer: 3
Bolagslån: 4968 €
Bostadsbolag: Bostads Ab Miramare 1
Fastighetsskötsel: Fastighetsserviceföretag
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Hembud: Nej
Adress: Segelmakargatan 12 C 3, 22100 Mariehamn
Tillträde: Mars 2016 eller enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köpare svarar för kostnader för aktiernas registrering (250 €) samt för överlåtelseskatt om 2 % av köpesumman. OBS! Köpare som är mellan 18-39 år och köper sin första bostad (minst hälften) är befriade från överlåtelseskatt.
Utgångspris: 210 000 € (Skuldfritt pris ca 214 968 €)

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!