2 rum & kök i Mariehamn

Tvåa om 55 m² i god standard och med egen bastu i lägenhetshus färdigställt 2014 vid Stava Mostersvägen 2 invid västra hamnen. Stor balkong i söderläge. 

BESKRIVNING

Lägenheten är ca 55 m² och inrymmer entréhall, sovrum, kök och vardagsrum i öppen planlösning samt badrum med anslutande bastu.

Köket är utrustat med integrerad kyl/frys och diskmaskin, ugn och mikrovågsugn i rostfritt utförande placerade i ergonomisk höjd samt induktionshäll och fläkt. Inredningen är vit med blanka luckor och försedd med mycket förvaring samt takbelyst med infällda spotlights. 

Badrummet är mycket rymligt och utrustat med svängbara duschväggar, handfat i inredning, spegelskåp, wc-stol och uttag för tvättmaskin samt infällda takspotlights. Bastun är försedd med elspis.

Innerväggarna i lägenheten är utförda som målade gipsväggar och innertaken är klädda med laserad träpanel. Golven i hall, vardagsrum och sovrum är lagda med trestaviga parkettgolv. Badrummet har givetvis kaklade väggar och klinkergolv. Bastun har klinkergolv och ädelträpanelklädda väggar och tak. Garderober finns i entréhall och sovrum. Samtlig inredning, vitvaror och garderober är från IKEA.

Lägenheten är belägen i ett högre etage från gatan som även på tomtens sida är trottoarlös vilket erbjuder en ostörd karaktär med begränsad insyn. Gatan är lågtrafikerad.
 
Till lägenheten hör bilplats vid västra fasaden samt två förråd; ett kallförråd på gården samt ett varmförråd i trapphuset.

I den omedelbara närheten finns Västra hamnen med terminaler, restauranger, pizzeria och sportbar. 

 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Stava Moster utgör ett lägenhetshus färdigställt 2014 i två våningar inrymmande fyra bostadslägenheter. Byggnaden är belägen vid Stava Mostersväg 2 i Västra hamnen ca 1 km från absoluta centrum i Mariehamn.
Samtliga lägenheter uppvärms med vattenburen golvvärme från fjärrvärmenätet, vilken tillsammans med gårdsskötsel och sophantering delas med övriga bostadsbolag på tomten för att minimera drifts– och underhållskostnader för de respektive bostadsaktiebolagen.  Arkitekt är Micko Koskinen-Pahlman.

Byggnaden är uppförd som ett platsbyggt lösvirkes hus i två fulla våningsplan med bärande stålstomme. Bjälklag, lägenhetsavskiljande väggar samt trapphus i betong. Fönster och ytterdörrar med aluminiumutsida. Byggnaden är försedd med mekanisk frånluftsventilation. Datanätverk med datauttag finns i bostadsrummen och fiber (från IP-Connect) finns ansluten till byggnaden.

I bolagsvederlaget om 170 €/månad ingår samtliga avgifter med undantag av den egna hushållselförbrukningen. 
 

Lägenheten är inredd och stylad av Studio36 Interior & Design. Sälj er bostad via Mäklarhuset och få en professionell styling rabatterad. Intresserad av att veta mer? Kontakta Charlotta eller Sanna på info@studio36interiordesign.com

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök (öppen planlösning) + bastu
Storlek: Ca 55 m²
Byggnadsår: 2014
Värmesystem: Fjärrvärme (golvvärme)
Vederlag: 170 €/månad
Våning: 1
Uteplats: Balkong i söderläge
Bilplats: Ja, väster om byggnaden
Bastu: Ja, egen
Lägenhetsnummer: 1
Bolagslån: Skuldfritt bolag
Bostadsbolag: Bostads Ab Stava Moster i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Sköts av en av aktieägarna mot reducerat bolagsvederlag
Disponent: Amira Storfors (styrelseordförande)
Hembud: Nej
Adress: Stava Mostersvägen 2 C, 22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut.
Visning: Enligt överenskommelse.
Kostnader: Köpare svarar för utgående överlåtelseskatt som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpslut. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 189 000 € (skuldfritt pris)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!