2 rum & kök i centrum, Mariehamn

Objektet har stängt

Takvåning om ca 46,8 m² med mycket fint läge i närhet till stadskärnan.
Trevlig balkong mot innergård och med västerläge.

LÄGENHETEN

Lägenheten är belägen på tredje och högsta våningen i husets tillbyggda del längs Ålandsvägen. Den ursprungliga delen av huset som är mot Köpmansgatan är från 1935 medan den tillbyggda är från 1945.

Bostaden består av hall, vardagsrum, sovrum, badrum och kök med en anslutande balkong i västerläge.
Lägenheten är välplanerad med hall och badrum centralt i lägenheten så att vardagsrum och sovrum respektive kök är på var sida om hallen.

Badrummet har golvvärme installerat, är helkaklat med vita kakel och blått klinkergolv. Här finns toalett, handfat, spegelskåp, handdukstork och dusch.
Hallen har ljusa tapeter och direkt innanför ytterdörren finns utrymme för avhängning. I anslutning till hallen ligger vardagsrummet, varifrån man kommer vidare till sovrummet. Bägge rummen har öppningsbara fönster mot öster.
Vardagsrummet är inrett med gula tapeter medan sovrummet har blåa tapeter och garderobsvägg.
Köket renoverades 2017 och har röda tapeter och är utrustat med spis, ugn, köksfläkt, diskmaskin och kyl/frys. Vid fönstret mot innergården finns även plats för matbord.
I anslutning till köket finns lägenhetens balkong som har ett skyddat läge vid lägenhetshusets innerknut, med västerläge och utsikt över innergården. Balkongen utgör hälften av en större balkong och ligger i anslutning till grannlägenhetens balkong, avskild med räcke.
Golvet i bostaden är genomgående av boklaminat.

 

OMRÅDE

 

Lägenheten ligger just utanför stadens kärna med mycket bekväma avstånd till restauranger, apotek, skola och dagis, matbutik, bank, idrottsanläggningar, bibliotek och köpcentrum men har också natursköna promenadstråk i närheten.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: Ca 46,8 m²
Byggnadsår: 1935/1945
Byggnadsmaterial: Sten/trä
Fasad-/takmaterial: Puts/plåt
Värmesystem: Bergvärme/olja
VA-system: Kommunalt
Vederlag: 210,60 €/mån (4,50 €/m²/mån)
Våning: 3
Uteplats: Balkong i västerläge
Hiss: Nej
Bilplats: Ja, 10 €/mån
Bastu: Gemensam
Lägenhetsnummer: 3
Bolagslån: Ca 11 520 € (31.8.2018) ej bortbetalningsbart
Bostadsbolag: Bostads Ab Köpmansgården
Fastighetsskötsel: Servicefirma
Disponent: Mäklarhuset Åland Ab
Adress: Ålandsvägen 32 lgh 3, AX-22100 Mariehamn
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 131 000 € (Skuldfritt pris: ca 142 520 €)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!