2 rum & kök i centrala Mariehamn

Stilfullt renoverad centrumtvåa vid Skarpansvägen 27 med rymliga lägenhetsytor, balkong i västerläge och fin sjöutsikt.

Lägenheten är belägen i den andra bostadsvåningen och är ca 62 m² inrymmande entréhall med avhängning, vardagsrum, kök, badrum samt sovrum. 

Lägenheten har ett ljust och genomgående läge i huset med fönsterpartier mot både väster och öster. I anslutning till vardagsrummet finns utgång till balkong i västerläge mot bolagets innergård/parkering. I öster från sovrum och kök erbjuds fin sjöutsikt mot Slemmern.

Under 2014 har ägarna låtit renovera köket samt målat samtliga väggar och tak i hall, vardagsrum och sovrum. Samtidigt har sovrummet försetts skjutdörrsgarderober med spegeldörrar samt så har fönsterbänkarna klätts med glas.

Badrummet är renoverat ca 2005 i samband med stambyte (Dakki metoden). Badrummet är helkaklat och utrustat med duschhörna, uttag för tvättmaskin, handfat med underskåp samt spegel. Vid renoveringen installerades även golvvärme i badrummet (el).

Byggnaden ventileras genom självdrag. Under kommande styrelsemöte och/eller bolagsstämma i bostadsbolaget kommer ventilationen att diskuteras för att se över eventuella förbättringar. Ägarna upplever badrummet som något fuktigt efter användning och ett hjälpande alternativ kunde vara att förse badrumsdörren med luftgenomströmning. Fönstren i vardagsrummet har också spaltventiler.

Köket är från IKEA och är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, ugn, fläkt och diskmaskin.

Innergolven är lagda med laminatgolv från tidigare renovering förutom köksgolvet som förnyades i samband med renoveringen 2014.

Månadsvederlaget är 217 €/månad och inrymmer finansiering av lägenhetens andel av bolagslånet samt alla driftskostnader utöver den egna elförbrukningen. Väljer köpare att betala bort sin bolagslåneandel erläggs därefter endast 176,70 €/månad. 

Fastighetsskötsel och förvaltning sköts professionellt och inryms i bolagsvederlaget.

På gården finns i nära anslutning till entrén markerad bilplats med uttag för motorvärmare. 

I vindsplanet finns bastuavdelning samt lägenhetsförråd och i källarplanet inryms tvättstuga samt mindre förrådsutrymme. 

För kommande och utförda renoveringar i bostadsbolaget se i prospektet bilagd lista.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 2 rum & kök
Storlek: ca 62 m²
Byggnadsår: 1959
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 217 €/månad inkl. finansiering av bolagslånet.
Våning: 2
Uteplats: Ja, balkong med västerläge.
Hiss: Nej
Bilplats: Ja, plats med uttag för motorvärmare på bolagets parkering.
Bastu: Gemensam
Lägenhetsnummer: 19 enligt bolagsordning (Nr.10 i adressen)
Bolagslån: Ca 1 748 €
Bostadsbolag: Bostads Ab Östra Stranden
Fastighetsskötsel: Servicefirma
Disponent: Helena Grönholm
Hembud: Nej
Adress: Skarpansvägen 27 D10, 22100 MARIEHAMN
Tillträde: Omgående efter köpslut.
Visning: Enligt överenskommelse.
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt som utgår enligt 2 % av köpesumman och erläggs i samband med köpslut. Köpare som är 18-39 år och köper sin första bostad (minst ½) är befriade från att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 175 000 € (skuldfritt pris ca 176 748 €)

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!