1 rum & kokvrå vid Klintvägen 18 D i Mariehamn

Nyrenoverad minietta om 20 m², bekvämt belägen ca 1 km från centrala Mariehamn. Lägenheten finns på andra våningen och är inredd med neutrala materialval i grått och vitt.

LÄGENHETEN

Utmärkt och kvadratsmart etta med bra läge på Klinten i Mariehamn. Här har du som boende endast 10 minuters promenad in till centrum. Ett perfekt förstaboende eller övernattningslägenhet som är nyrenoverad år 2018.

Bostaden har vinylgolv i grå ton, vita väggar, klinker med golvvärme vid entré. Nytt stilfullt kök med flera skåp, kyl/frys (Gram), spis (Gram), fläkt (Rosenlew) och plats för mikro. Badrummet är helkaklat med dusch och golvvärme.
 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Samtliga boende har tillgång till gemensam gård bestående av gräsmatta väster om husen och en stor asfalterad parkering på östra sidan. I källaren finns tvättstuga och bastu (bastun är låst och nyckel kostar 50 €/år).

I källaren finns dessutom ett lägenhetsförråd som tillhör lägenheten.
 

OMRÅDE

Lägenheten ligger ca 1 km från centrala Mariehamn. Närhet till skolor, daghem, träningsanläggningar (Avancia 450 meter, WHA 700 meter) och matbutiker (Varuboden 2 km, Maxinge 3 km). I området finns flera trevliga promenadstråk samt gång– och cykelbanor.
 

BOSTADSBOLAGET

Bostads Ab Klintvägen 18 i Mariehamn är ett bostadsbolag bestående av 72 lägenheter fördelat på två hus vid Klintvägen 18 i Mariehamn. Husen är uppförda 1972-1973 i stenkonstruktion i 3 våningar med källare. Husen värms upp via fjärrvärme till väggfasta radiatorer och är anslutet till MCA och VDSL via Ålcom.

Bolaget har under de senaste 15 åren bl.a. gjort följande underhållsarbeten;

1994 förnyat fönster
2004 förnyat entréportar och renoverat bastu
2010 nya balkongdörrar och nya termostater på lägenheternas värmeelement
2011 nya lägenhetsdörrar inkl. nya lås (hus A-B)
2013 monterat sparmunstycken på samtliga kranar och duschhandtag
2014 förnyat styrutrustning och värmeväxlare för fjärrvärmesystemet
2016 målat tak
2016 nya lägenhetsdörrar inkl. nya lås (hus C-F)

Bolaget sålde år 2016 en byggrätt för ett lägenhetshus på södra sidan om lägenhetshusen. Bolaget är därför skuldfritt.

Bolaget har under de närmaste åren planerat att måla trapphusen i hus C-F, renovera balkonger och cykeltak samt genomföra en översyn av ventilationen.

I bolagsordningen har man beslutat att alla aktieägare själva ansvarar för sina badrum.
 

I bolaget finns en hembudsklausul, vilket innebär att nuvarande aktieägare i bolaget har ”förköpsrätt” till aktierna. Hembudstiden är 30 dagar efter att aktie-ägarna fått meddelande om överlåtelsen.

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 1 r+kv
Storlek: Ca 20 m²
Byggnadsår: 1972-1973
Värmesystem: Fjärrvärme
Vederlag: 90 €/månad (4,50 €/m²/månad)
Våning: 2 av 3
Lägenhetsnummer: D 18
Bostadsbolag: Bostads Ab Klintvägen 18 i Mariehamn
Fastighetsskötsel: Kompaniet Ab
Disponent: Soder Ab
Hembud: Ja, nuvarande aktieägare i bolaget har ”förköpsrätt” till aktierna. Hembudstiden är 30 dagar efter att aktieägarna fått meddelande om överlåtelsen.
Adress: Klintvägen 18 D 18, 22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående efter köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. Köpare som är mellan 18 och 40 år och som köper sin första egna bostad (minst 1/2) är befriad från att betala överlåtelseskatt.
Utgångspris: 68 500 € (Skuldfritt pris)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!