1 rum & kokvrå vid Askuddsvägen

Lägenhet om ca 30 m2 med trevligt ljusinsläpp från stora fönster mot norr. Direkt närhet till allmän badstrand.

LÄGENHETEN

Lägenheten om ca 30 m2 inrymmer hall med avhängning och gott om garderober, badrum med wc, lavoar, badrumsskåp och dusch, vardagsrum som ansluter till sovalkov samt kokvrå med kyl/frys och elspis.

Lägenhetens golv består genomgående av plastmatta och väggarna i vardagsrum och sovalkov är tapetserade. I badrummet finns våtrumsmatta på golv och väggarna består av våtrumstapet.

I vardagsrummet finns stora fönster mot norr vilket ger ett trevligt ljusinsläpp i hela lägenheten. Dessa fönster byttes år 2009.

Lägenheten är att betrakta som ett renoveringsobjekt.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

För gemensamt nyttjande finns det i källaren tillgång till bastu med wc och omklädning, tvättrum med separat torkrum samt ett för lägenheten privat förråd.

På lägenhetshusets norra sida finns 26 stycken parkeringsplatser utan särskild numrering, 1 för varje aktielägenhet. 4 av dessa har tillgång till uttag för bilvärmare. Samtliga är i vid marknadsföringens inledande uthyrda.

Vidare finns även tillgång till gemensamma gräsytor med torkställning och lekplats.

 

VEDERLAG

Bolagsvederlaget för lägenheten är 127,50 €/månad och finansieringsvederlaget som kommer till är 28,07 €/månad. Låneandelen hänför sig främst till bytet av lås och nycklar som genomfördes 2015 samt till installationen av fiber 2016. Övriga renoveringar som bolaget låtit utföra är bland annat omläggning av yttertak och entrédörrar (2009), ny avloppspumpstation (2013), byte av frånluftsfläktar osv.

Utöver skötselvederlag och finansieringsvederlag tillkommer Mise-avgift om 107 €/år.

 

ÖVRIGT

I bostadsaktiebolaget finns en så kallas hembudsklausul vilken innebär att redan befintliga aktieägare har ”förköpsrätt” på aktielägenheten. Denna förköpsrätt är i kraft 30 dagar från köpebrevets undertecknande.

 

Fakta

Kommun: Mariehamn
Antal rum: 1 rum & kokvrå
Storlek: ca 30 m²
Byggnadsår: 1976
Värmesystem: Vattenburen värme via fjärrvärme
Vederlag: Bolagsvederlag:127,50 €/mån (4,25 €/m2/mån) Kapitalvederlag: 28,07 €/mån
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Bastu: Ja, gemensam bastuavdelning.
Lägenhetsnummer: B 4
Bolagslån: Ca 4 652,16€ (per 20.05.2018)
Bostadsbolag: Fastighets Ab Askudden
Fastighetsskötsel: Fastighetsserviceföretag
Disponent: Anders Ahlström
Hembud: Ja, 30 dagar
Adress: Askuddsvägen 21 B 4, 22100 Mariehamn
Tillträde: Omgående vid köpslut
Visning: Enligt överenskommelse
Kostnader: Köparen svarar för utgående överlåtelseskatt samt för kostnader för överlåtelsens registrering och upprättande av överlåtelseskattenota (250 €). Överlåtelseskatten utgår enligt 2 % av köpesumman vilken erläggs i samband med köpesummans betalning. ANM. Köpare som köper sin första bostad (minst hälften) och som ännu inte fyllt 40 år är befriad från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt.
Utgångspris: 72 000 € (Skuldfritt pris ca 76 652,16€)

Karta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!